בעשור האחרון עבדתי עם מגוון לקוחות, וסייעתי להם ליצור משרדים מעוצבים שיכולים לשדר מקצועיות ונוחות, גם במצבים של חללים מצומצמים. בתהליך עיצוב משרד קטן, ישנם מספר שלבים חשובים שיש לעבור כדי להבטיח תוצאה שתהיו מרוצים ממנה, ושתוכלו לנהל ממנה את העסק שלכם בהצלחה. תהליך וסדר העבודה הם קריטיים להצלחת הפרויקט. משתפת אתכם בסדר הצעדים הנדרשים, העלויות הצפויות והצעות שאותם ניתן לשלב בתהליך.
5 שלבים לעיצוב משרד קטן בצורה מושלמת
פרוגרמה- אפיון הצרכים
השלב הראשון בעיצוב משרד קטן הוא אפיון הצרכים של הלקוח. זהו שלב קריטי שמסייע להבין מהי המטרה של המשרד, מי ישתמש בו ומה יהיו הפעילויות השונות שיתרחשו בו. במפגש ראשון עם הלקוח, אני עוסקת בשאלות מפתח, כמו:
- מהו מספר העובדים?
- האם יש צורך בחדר ישיבות?
- מהו אופי העבודה והמוצר המוצע?
- ישנם כלי עבודה טכנולוגיים שצריך לקחת בחשבון?
- האם יש צורך בעמדת מזכירות?
- מהו מצבו של הנכס המושכר \ הקנוי?
- האם קיימים שירותים קומתיים או שיש צורך בתכנון חלל שירותים?
שאלות אלו מסייעות להניח את היסודות לתכנון פונקציונלי שיענה על כל הצרכים, הרבה לפני שנולד קונספט עיצובי ושפה מקשרת.
תכנון חלל
לאחר שהוגדרה פרוגרמה לתכנון הפרויקט, השלב הבא הוא תכנון החלל. בעיצוב משרדים קטנים, חשוב למקסם את השימוש בשטח על ידי תכנון קפדני.
תוכנית קומה תכלול:
- מיקומי שולחנות עבודה, כיסאות ופתרונות אחסון.
- תכנון אזורים לאכילה, לישיבה נוחה או פינת קפה.
- מיקום מדפסת ראשית, ארונות לציוד משרדי.
- ציון פתחי דלתות או מעברים בין המשרדים
- חדר ישיבות
- אפיון כללי וראשוני של החומרים או הרעיונות העיצוביים
בסיום שלב זה, אני משלבת יועצים – כמו יועץ בטיחות אש, יועץ נגישות, אדריכל נוף, יועץ מיזוג ויועץ תאורה. היועצים נותנים הארות \ הערות ומדייקים את התכנון, לפני שיוצאים לתכניות מפורטות לביצוע ולבחירת החומרים.
בחירת קונספט עיצובי
השלב הבא בתהליך עיצוב משרד קטן, הוא בחירת הקונספט העיצובי. באיזו שפה ידבר החלל? בדרך כלל אני בוחרת להמשיך שפה הקשורה לפעילות העסקית הקודמת של אותה חברה או בעל מקצוע. השפה העיצובית היא לרוב נגזרת של ערכי החברה, הלוגו, והשימוש שלה בסמלים. בחירה זו משפיעה על כל האלמנטים בעיצוב – מהצבעים ועד לחומרים הנבחרים. כאן נכנס גם שלב בחירת החומרים, שבו אני מגלה על העדפותיו של הלקוח דרך חשיפה לספריית החומרים העשירה הקיימת בסטודיו שירי שלום | עיצוב פנים.
תקצוב עלויות הפרויקט
אחד האלמנטים החשובים ביותר בתהליך התכנון הוא תכנון לצד תקצוב. כאשר מדובר בעיצוב משרדים קטנים, היכרותי המעמיקה עם חומרים, עם ניסיון בתהליכי ביצוע ופרויקטים שונים עוזרת לתכנון להיות נאמן לתקציב בצורה אופטימלית. ישנן מספר קטגוריות המרכיבות תקציב לצרכי עיצוב משרד קטן. או בקיצור כמה עולה לעצב משרד קטן?
- חומרי גמר והלבשה: כאשר אנו מדברים על חומרי גמר אנו מתייחסים לריצוף, לגמר הקירות, התקרה, הרהיטים, צבעים, נגרויות ומחיצות אקוסטיות.
- שירותי תכנון ויועצים: בדרך כלל עלות מעצבת ושכר טרחה עבור יועצים נדרשים כמו יועץ בטיחות אש, קונסטרוקטור, הם נגזרת של 8-10% מתקציב הפרויקט.
- עבודת הביצוע: כלל המבצעים בפרוייקט, לרבות קבלן, נגר, מסגר, זגג, רצף, חשמלאי, אינסטלטור הנדרשים להשלמת הפרויקט.
אם אתם מרגישים שאין לכם כיוון לתקציב ולהבנת העלויות הנדרשות. אני מזמינה אתכם לעשות איתי שיחת ייעוץ, שתעזור לכם לפרוש מפת זמנים ועלויות מושערכות. לגבי שכר טרחה של מעצבת פנים לעיצוב משרד קטן- עלות עיצוב משרד קטן יכולה לנוע בטווח של 10,000 – 50,000 ש"ח, תלוי בכמות העבודה הנדרשת ובפרטי העיצוב הנבחרים, וכמובן- תלוי בנסיון וברמת המקצועיות של המעצבת.
ביצוע
לאחר שהכל תוכנן, החומרים נבחרו והוזמנו, מגיע שלב הביצוע. בשלב זה מתחילים להקים את המשרד בפועל. למי שאינו מעורב בתהליך, זה יכול להיראות כאילו הכל מתנהל בחופשיות, אך בפועל זהו שלב מורכב. יש לסנכרן בין קבלנים, עובדים ועבודה בשטח, תוך כדי שמירה על לוחות זמנים ועל תקציב. סט תכניות מהוקצע הינו הכרחי לביצוע מוצלח של התכנון.
הטיפים הסודיים שלי לעיצוב משרד קטן
אני רוצה לשתף אתכם בכמה טיפים נדירים שהפכו לחלק מהשיטה שלי, טיפים שאותם אני מעבירה ללקוחות ויעזרו לכם לשדרג כל משרד קטן.
חשבו על זרימת העבודה
כאשר אני מתחילה פרויקט חדש, אחד הדברים הראשונים שאני בוחנת הוא זרימת העבודה בחלל. חשוב למקם את השולחנות כך שעובדים יכולים לנוע בנוחות, לעבור בקלות בין תחנות עבודה ולהימנע מהסחות דעת. אם יש לכם פינת קפה, חשוב למקם אותה במקום מבודד. זהו רגע חשוב להתרעננות, יש שילוב תכנוני עדין בין אינטראקציה מועילה ובין הסחות דעת בעבודה שמשבשות את הסדר שלה.
הפתעות עם מחיצות שקופות
כדי להכניס אור ואווריריות בעיצוב משרדים, אני אוהבת להשתמש במחיצות שקופות. למחיצות כאלה, יש יתרון כפול – הן מספקות פרטיות, ומאפשרות לחלל להיראות פתוח ומרווח. שילוב מחיצות שקופות בתכנון משרד קטן מאפשרת במקביל להפריד בין אזורים כמו חדרי ישיבות לשאר המשרד, מבלי למנוע את זרימת האור והתחושה הפתוחה והאינטראקטיבית של החלל.
רהיטים מתכווננים
כמעצבת, אני ממליצה לכל לקוח לשקול עיצוב חדר משרד קטן עם רהיטים מתכווננים. שולחנות עבודה מתכווננים הם פתרון מעולה שמגוון את צורת העבודה בהתאם להעדפותיהם של העובדים, בין אם הם מעדיפים לעבוד בעמידה ובין אם בישיבה. לפעמים זה נוח לעבוד בעמידה ולפעמים זה מאפשר לחלץ עצמות אחרי יום ארוך של ישיבות.
שימוש באור טבעי ובעולם שקורה בחוץ
בעיצוב משרד קטן, יש לי תמיד רצון לייצר תחושת מרחב גדולה יותר מכפי שהחלל באמת. זאת על ידי שימוש באור הטבעי ובשקיפות החלונות של המשרדים. אני ממליצה להשתמש בוילונות חצי שקופים, שעדיין יכניסו אור טבעי במהלך שעות העבודה במשרד. תחושת אווריריות והצצה החוצה מעניקים עוד מרחב שמסופח בראשנו ובחוויה שלנו אל תוך חלל המשרד הקטן שלנו. אור הטבעי רק משפר את הלך הרוח, ומשפר יכולת ריכוז, אלמנט נוסף שתורם להצלחת המשרד.
השקעה באומנות עכשווית
אין כמו נגיעה אישית וכנה בחלל. אני ממליצה להשקיע באומנות עכשווית שמתקשרת עם ערכי החברה שלכם. בין אם זה ציור, פיסול או תמונה, אומנות יכולה לשדרג את המשרד הקטן שלכם ולהפוך אותו למקום עבודה מעורר השראה.
בעבודתי עם לקוחות, גיליתי שמה שמפריד בין משרד מתפקד לבין משרד נעים ומעורר השראה זה היכולת לקחת את המקצועיות ולהכניס אותה ללב ולנשמה של החלל. כשאני מנהלת פרויקטים, אני תמיד שואפת לממש גישה שמתמקדת באנשים – מה הם צריכים, איך הם מתפקדים וכיצד אפשר להפוך את המשרד שלהם למקום שהם ירצו לחזור אליו בכל יום.
שלכם,
שירי שלום