עיצוב לובי בניין מוצלח, יעלה את ערך הדירות בו עוד לפני המעבר אליהן. בשנים האחרונות יזמים וקבלנים רבים מפנים משאבים נרחבים יותר לעיצוב לובי בניין המגורים שלהם, מתוך הבנה כי זוהי הנקודה הראשונה בה שוכרים, רוכשים, משקיעים ודיירים יפגשו עוד טרם כניסתם לדירה.
- עיצוב לובי יוקרתי תורם ליצירת אייקוניות סביב בניין המגורים ומשביח את ערך נכסיו.
- עיצוב לובי גדול ומרווח, נדרש תכנון עבור פינות ישיבה שונות היוצרות אווירה של בית מלון, תוחמות את החלל הגדול, ומעניקות כניסה מרשימה.
- עיצוב לובי בניין קטן, רצוי לוותר על פינות ישיבה, ולהעניק מרחב ומעבר חופשי ונוח אל עבר המעליות.
בלובי בניין מגורים קיימות מספר כניסות. הכניסה הראשית, וכניסת הדיירים דרך החנייה. בעיצובים רבים שוכחים לטפח את האזורים שדווקא בהם דיירי הבניין משתמשים בתכיפות, ומשקיעים רק בכניסה הראשית, אליו נחשפים אורחים מזדמנים. יש חשיבות גדולה לעיצוב הלובי ויצירת אווירה נעימה מרגע כניסתנו אל הבניין.
בעיצוב לובי למשרד חשוב לתכנן עמדה לשומר, ושילוט מואר ומכוון. הדרך מהכניסה אל מעליות הבניין צריכה להיות קצרה יחסית, ולא לגרום לאנשי העסקים, השליחים, הלקוחות והעובדים לעבור דרך מתישה ולא פרקטית. מאידך, חשוב לשלב פינת המתנה נעימה בלובי בניין משרדים, בכדי לאפשר המתנה או נקודת מפגש.
עיצוב לובי כניסה הוא כמו לספר סיפור – ברגע שנכנסים, צריך להרגיש את האופי של הבניין. ב-2025 אנחנו רואים המון שילובים של טכנולוגיה חכמה עם אלמנטים טבעיים: קיר ירוק חכם שמטהר את האוויר, תאורה שמתכווננת לפי שעות היום, ואפילו מערכות אינטרקום עם זיהוי פנים.
עיצוב לובי – תכנון לצד תקציב
עיצוב לובי מוצלח מתחיל בתכנון מקדים ובבירור תקציבי, לכל תקציב ניתן להתאים כיום עיצוב ושדרוג. ניתן לעצב לובי בכמה עשרות אלפי שקלים ולהתרכז בסטיילינג, תאורה, ריהוט ואבזור. וניתן לעצב לובי בשיפוץ מקיף, בתקציב של כמה מאות אלפי שקלים. בשיפוץ לובי מסוג זה, יוחלפו החיפויים, הריצוף, דלתות וחזיתות הזכוכית, האינטרקום, גופי התאורה, הריהוט, והאביזרים. ותתאפשר גם תשומת לב לפיתוח החוץ והגינון בכניסה לבניין. תכניות הלובי יכללו תכניות חשמל ותאורה, אינסטלציה, ספרינקלרים והנמכות, תיאום מערכות ועוד…
עיצוב לובי בניין – הדמיה
בחרתם מעצבת פנים מומלצת לעיצוב לובי בניין המגורים או המשרדים שלכם, בוצעה מדידה ללובי, והמעצבת שלכם מתחילה בתכנון. מומלץ מאוד להיעזר בהדמיה, טרם ביצוע השיפוץ והעיצוב ללובי. הדמיה היא כלי עזר מצוין לתיאום ציפיות, באמצעותה ניתן לאתר בעיות או חיבורים שאינם עובדים מראש, ולהימנע מהוצאות מיותרות, ומעוגמת נפש של היזם או הדיירים.
עיצוב לובי מרשים לאורך שנים
בעיצוב לובי ייחודי, חשוב להיעזר במעצבת פנים בעלת היכרות מצויינת עם עולם החומרים. עולם חומרי הגמר מתפתח ומתעדכן על בסיס קבוע. הטכנולוגיות של חומרי הגמר כיום, הן פורצות דרך ומשנות את חווית השימוש. נהוג לרצף לובאים באריחים גדולים ועמידים מפורצלן, כדי לשמור על אחידות ועל נראות טובה לאורך השנים. קירות הלובי זקוקים לאמירה וחיפוי מרשים, בכדי להעניק מראה יוקרתי, וכדי להישמר בצורה הטובה ביותר. כדי שהלובי שלכם יראה חדשני ומרשים גם לאחר מספר שנים, יש צורך במעצבת מהשורה הראשונה שתוכל ליצור עבורכם לובי מיוחד ובלתי נשכח. מזמינה אתכם לשיחת היכרות ולעיצוב לובי בלתי נשכח.
עיצוב לובי בניין קטן – הרושם הראשון שעושה את כל ההבדל
אז נכון, במרבית בנייני המגורים בישראל, הלובי לא ממש בגודל של אולם חתונות 😉 לובי קטן בשטח של 15-30 מ"ר, בהחלט מספיק כדי ליצור וואו-פקטור מרשים. גם בלובי קטן, ניתן ליצור רושם ראשוני אלגנטי ומעוצב.
הסוד? תכנון חכם, בחירת חומרים נכונה, ושימוש מושכל בחלל.
אז איך מעצבים לובי קטן?
שימוש נכון בתאורה
תאורה נכונה יכולה להפוך חלל קטן לגדול יותר. תאורה נכונה לא קשורה רק לעוצמה או כמות של גופי תאורה. בתאורה נכונה נדגיש את דרכי הגישה ביום ובלילה בצורה שונה.
ריהוט פונקציונלי
נשלב ריהוט פונקציונלי (כן, אפשר גם פינת המתנה קטנה!) יהפכו את הלובי שלכם למזמין ונעים. אה, ואל תשכחו את הטאץ' האישי – אולי קיר עם חיפוי מיוחד ותאורה דרמטית? הכניסה היא כרטיס הביקור של הבניין.
עיצוב לובי בניין ישן – איך מחדשים את הישן? עיצוב לובי בניין לשימור
שימור אלמנטים היסטוריים
בעיצוב לובי בניין ישן או לשימור חשוב לשמר את האלמנטים ההיסטוריים המיוחדים, מהאדריכלות המקורית של הבניין. הסוד הוא לחדש אותם, ולשלב אותם עם אלמנטים של עיצוב מודרני. יש לכם מדרגות שיש מקוריות? תנו להן במה! אריחים מצוירים מהתקופה? הם האוצר שלכם!
יצא לי לסייר במספר מבנים ומתחמים לשימור (בכל זאת נשואה לאדריכל שימור…) ונוכחתי לראות ציורי קיר מקוריים שחודשו, חלונות עץ, מנצ'לך, מסגרויות, מרפסות ואלמנטים יפייפיים שמכבדים את הרוח האדריכלית הנכונה לזמן בנייתו. את נגיעת העיצוב המודרני משלבים בעיקר דרך גופי התאורה והריהוט.
הוספת אלמנטים חדישים
השילוב של ישן וחדש יוצר מראה אותנטי וגם עכשווי. תוסיפו תאורה מודרנית, צבעו מחדש בגוונים עדכניים, והנה – יצרתם לובי שמספר סיפור.
וטיפ, שימוש בצמחייה טבעית תמיד מוסיף חיים לחלל ישן!
עיצוב לובי בניין משותף – איך מרצים את כולם?
האתגר הגדול בעיצוב לובי בניין משותף הוא ליצור חלל שכל הדיירים יאהבו. הטיפ הכי חשוב? פשוט זה הכי יפה! בחרו בעיצוב נקי ואלגנטי, עם דגש על פונקציונליות. חשבו על תיבות דואר מעוצבות, פינת המתנה נוחה, ותאורה חכמה שחוסכת בחשמל – זה תמיד מנצח את ועד הבית 😉
עיצוב לובי קומתי – הקומה שלכם, הסטייל שלכם!
בעיצוב לובי קומתי, הדגש הוא על יצירת מרחב מעבר נעים שמשרת את דיירי הקומה. אם מרחב הלובי הקומתי שלכם מאפשר, צרו פינות ישיבה אינטימיות, או אפילו פינת קפה קטנה למפגשים ספונטניים בין השכנים.
עיצוב לובי קומתי לא חייב להיות משעמם, כאן אפשר להשתולל קצת יותר עם הצבעים והטקסטורות, הלובי הקומתי לא חייב להיות מעוצב זהה לכל הקומות. הכל עניין של יצירתיות.
רעיונות מנצחים לעיצוב לובי בניין
יש כמה כללים מוצלחים בעיצוב, שישדרגו את עיצוב הלובי, בין אם מדובר על עיצוב לובי קטן, או לובי בניין משרדים ענק, הטיפים האלו ישיגו לכם תוצאות.
- על זמני וטבעי- שלבו חומרים טבעיים כמו עץ, בטון חשוף ואבן.
- משחקי תאורה- נסו שילוב של גופי תאורה תלויים מעל אזורים "אווירתיים ורומנטים" , עם תאורה שקועה שמאירה את דרכי הניווט בלובי.
- קיר מיתוג- צרו קיר עם זהות לבניין – עיצוב אייקוני הוא עיצוב עם טביעת אצבע מובהקת. השתמשו בשם הבניין, הלוגו שלו ומספרו כאלמנט דקורטיבי.
- צמחייה- ריאה ירוקה – שלבו צמחייה בצורה מעניינת – אפילו גינה אנכית קטנה על קיר. זכרו שבעיצוב לובי בניין, אנחנו רוצים להשתמש ביתרון קומת הקרקע, הפתוחה אל הגינה, וליצור המשכיות בין הנוף המתוכנן בחוץ לפנים.
- אמנות מקומית- תנו במה ליצירות אמנות של אמנים מקומיים – זה מוסיף אופי ,תומך בקהילה, והופך את הבניין לייחודי. ובכך מעלה את ערך הדירות שלו.
טיפ קטן לסיום? תמיד תחשבו על התחזוקה!
בחרו חומרים עמידים, קלים לניקוי, ועדיין – מרשימים , אלגנטיים ויפים. ככה כולם מרוויחים!
שלכם,
שירי שלום